Ashwagandha egészségre gyakorolt hatásai.

Szponzorált tartalom

ashwagandha

ashwagandha

Az Ashwagandha egészségre gyakorolt hatásai változatosak, és a szervezet különböző rendszereire hatnak.

Közelebbről megvizsgáljuk az Ashwagandha egészségre gyakorolt hatásait:

1 Megoldja az erekciós és fogamzási problémákat

Az Ashwagandha serkenti a libidót és serkenti a szexuális vágyat mind a férfiaknál, mind a nőknél. A vérkeringést serkentő hatása miatt segít a merevedési zavarban szenvedő férfiaknak. Az ashwagandha hatása azt is kimutatta, hogy a női orgazmus intenzívebbé és könnyebben elérhetővé válik. Tanulmányok szerint még a nők jóval nagyobb része számolt be akár 43%-kal nagyobb szexuális élvezetről már négy hét után, 77%-kal nyolc hét után, mint . A hagyományos indiai gyógyászatban magas antioxidáns-tartalma miatt a potencia és a termékenység elősegítésére is használják.

2 Növeli a stresszel szembeni ellenállást .

Csökkenti a stresszhormon kortizol szintjét a szervezetben, ha az túl magas. Tanulmányok szerint akár 30%. Számos tanulmány szerint nagyon hatékony kiegészítője a stresszbetegségek (például a kiégés szindróma) kezelésének, mivel segít csökkenteni a tüneteiket. Egy tanulmány szerint akár 69%-kal is. Azonban zavarhatja a gyógyszeres kezelést, ezért orvoshoz kell fordulni.

3 Javítja a koncentrációt és a memóriát.

Egy tanulmány szerint az emberek rövid és hosszú távú memóriája már nyolc hét után jelentősen javult. A kutatók jelentős javulást figyeltek meg a kognitív funkciókban, a figyelem hosszú távú fenntartásának képességében és az információfeldolgozás sebességének növekedésében is.

Életgerjesztőként működik.

Javítja a szív- és érrendszeri állóképességet és növeli a fizikai aktivitás során nyújtott teljesítményt. Azzal együtt, hogy csökkenti a stresszt, hatékony eszköznek számít az energia növelésére.5 Elősegíti az izomtömeg kialakulását és a zsírégetést.

A jobb teljesítmény mellett elősegíti az izmok gyorsabb regenerálódását a fizikai aktivitás és a zsírégetés után.

6 Hatékonyan enyhíti a szorongást

Az ashwagandhában lévő anyagok az agy GABA-receptoraira hatnak, amelyek működési zavara olyan betegségeket okoz, mint az általános szorongásos zavar és alvászavarok, izomgörcsök és görcsök.

Csökkenti a vércukorszintet.

A tudósok szerint ez annak köszönhető, hogy a gyökér hogyan hat a kortizolra – egy hormonra, amely szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában. Ha azonban cukorbeteg, MINDIG egyeztessen orvosával, mielőtt étrend-kiegészítőt vásárolna – ez megsokszorozhatja az orvos által felírt kezelés hatását, és így árthat Önnek. Az ashwagandha azonban biztonságosan szedhető megelőzésként.

8 Védi a szívet

Lebontja a koleszterint (LDL és HDL egyaránt) és csökkenti a vér trigliceridszintjét. Emellett tanulmányok megerősítették, hogy a krónikusan stresszes embereknél csökkenti a magas vérnyomást.

Ashwagandha és terhesség

Ha várandós vagy szoptat, tegye az ashwagandhát a háttérbe. Bár Indiában már évezredek óta szedik a várandós szülők a termékenységre gyakorolt jótékony hatása miatt, lehet, hogy már most is többet árt, mint használ a terhességben. Károsíthatja a magzatot azáltal, hogy javítja a nő nemi szervének vérkeringését.

Retinol vitamin szérum

A retinol az utóbbi években a kozmetikumok egyik legnépszerűbb hatóanyagává vált. Tudja azonban, hogy pontosan mit jelent a név, hogyan működik a retinol, és hogyan javítja a bőr állapotát?

A retinol a retinoidok vény nélkül kapható, biztonságos változata, és A-vitaminból készül. A retinol koncentrációja rendkívül fontos, különösen, ha még nem használtál retinolt. A legjobb 0,05-1%-os koncentrációval kezdeni. A 2-3%-os koncentrációk erősnek számítanak, és csak tapasztalt felhasználók számára és a bőr retinolra adott reakciójának tesztelése után alkalmasak.

Retinolunk koncentrációja 1%. Emiatt a tapasztalatlan felhasználók és az érzékeny bőrűek számára is alkalmas.

Hogyan működik pontosan a retinol?

A retinol növeli a bőrsejtek termelődését. Segít a pórusok mélytisztításában is.

A retinol hámlasztja a bőrt és növeli a kollagéntermelést. Ezt a retinolt alkotó kis molekulák segítségével éri el – ezek mélyen a bőr külső rétege (epidermisz) alá és a bőr középső rétegébe (dermisz) hatolnak. Amikor a retinol eléri a bőrnek ezt a középső rétegét, segít semlegesíteni a szabad gyököket. Ez segít növelni az elasztin- és kollagéntermelést, ami csökkentheti a finom vonalak és ráncok megjelenését, frissebbé és teltebbé téve a bőrt.