Vitorlást szeretnénk bérelni unokatesóm szülinapjára.

Szponzorált tartalom

vitorlás bérlés

vitorlás bérlés

Unokatesómnak nemsokára lesz a szülinapja, és bizony most fogja betölteni a 18. életévét. Éppen ezért nagynéném kitalálta, hogy ezt az egész családnak meg kell ünnepelnie, méghozzá egy balatoni hétvégével. A program pontosan nem lett kitalálva, csak az, hogy Siófokra megyünk. Amikor én ezt meghallottam, rögtön mondtam, hogy akkor mi lenne, ha a szombati program vitorlás bérlés lenne. – Tudok is egy tök jó céget, akik ilyeneket szerveznek, BalatonPRO a nevük. – mondtam a nagynénémnek. A család belement az ötletembe, viszont természetesen a szervezés része így rám maradt.

Először is felnéztem a BalatonPRO honlapjára, ahol minden lehetséges szolgáltatásuk fel van sorolva. Náluk van arra is lehetőség, hogy vitorlás túrát tegyünk egy kapitány vezette hajóval, viszont arra is, hogy nagyobb baráti, családi vagy céges csapattal saját igényekre szabott kikapcsolódást válasszunk. Ennek több módja is van, azonban mi most izgalmasabb programot akartunk, ezért is döntöttünk a vitorlás bérlés mellett. Én valamennyire tudok vitorlázni már (épp a BalatonPRO által szervezett vitorlás oktatás miatt), illetve unokatesóm is ért hozzá valamennyire, így gondoltuk, nagy baj nem lehet, ha nincs „rendes” kapitány. Mindezek persze szigorúan titkos tervek voltak, az ünnepelt csak annyiról tudott, hogy valahova elutazunk.

Szóval, amikor a család eldöntötte, hogy jó lesz ez a program, akkor kinéztük a hajót a vitorlás bérlésre. Merthogy a balatonpro.hu-n 12 féle hajót meg is tekinthetünk, hogy ki tudjuk választani a számunkra leginkább alkalmasat. Sokat átnéztünk a családdal, mert mindenkinek más szempontjai voltak. Van, akinek inkább a kényelem, van akinek a hajó kormányozhatósága (ez én volnék), és persze bátyámnak mindegy volt, csak legyen fent valami kis étel és ital.

Szóval végül ezek alapján választottunk egy kvázi mindenkinek megfelelő hajót, amin elvileg kényelmesen elfér mind a 10 fő, akik jövünk. A honlapon található űrlap üzenet részébe beleírtam, hogy ha lehet, akkor ételt és italt szeretnénk kérni a fedélzetre, amire vissza is írtak, hogy gond nélkül megoldható (nyilván kis plusz díj ellenében, de ez természetes). Sőt, nagyon kedvesek voltak, azt írták, hogy még tortával is készülnek majd az ünnepeltnek, így igazi szülinapi hangulat lesz a vitorlás bérlésből.

Remélhetőleg unokatesóm is nagyon fog örülni a meglepetés programnak, és az előzetes tapasztalataim alapján a BalatonPRO-val nem fogunk mellé. Ha van kedvetek, én ajánlom, hogy próbáljátok ki náluk a vitorlás bérlést, én már alig várom, hogy kipróbálhassam.