Működnek a programozó képzések?

Szponzorált tartalom

programozó képzés

programozó képzés

Se szeri, se száma a különféle programozó képzéseknek napjainkban, melyek mind a programozóvá válást támogatják. De melyik igazán hatékony, hol lehet ezekről való visszajelzéseket olvasni?

A ViktorJava.com az egyik magyar online programozói tanfolyamról szól, mivel a blogger a StudiCore Java kurzusára jelentkezett 2019. nyarán. A haladásról folyamatosan tudósított, míg 2020. májusában el nem végezte a tananyagot. A blogbejegyzéseket olvasgatva jól látszik a haladás, mivel a webnaplót író nyáron még az alapvető programozói készségekkel sem rendelkezett, zárófeladatként pedig saját szoftvert készített.

Ahogy leírta, szép számmal voltak nehézségek, de a StudiCore két csomagja közül a mentorral kiegészített verziót választotta, így mindig volt segítsége. Persze a tudásért meg kellett küzdeni, nem egy blogposzt szól arról, hogy a tanulás éjfélig tartott. Sőt, volt olyan cikk is, amely karácsony másnapján készült, hiszen a tanulás ekkor sem állt meg.

Az online Java tanfolyam egyik legnagyobb előnye, hogy mindenki maga osztja be az idejét, így lehet tanulni este, hétvégén, de akár ünnepnapokon is. A StudiCore online automatikus feladat kiértékelője folyamatosan ellenőrzi a beküldött példakódokat, a mentor pedig hetente kétszer nézi át a haladást. Ő nem csak ellenőriz, de jobb megoldásokat is javasol, és segít, ha valaki elakad a tanulás során.

A programozó képzés blog újabb bejegyzései pedig már arról szólnak, hogy a blogger saját projekteket indít, és már elkezdte az Androidos alkalmazások fejlesztését is tanulni. A StudiCore tehát kiváló programozói alapokat nyújtott, és ami még fontosabb, egy életre megszerettette egy tanulóval a programozást.