Melyik cégforma fenntartása a leginkább gazdaságos?

Szponzorált tartalom

cégforma

cégforma

A cégforma megtérülése nem csak attól függ, hogy milyen tevékenységi körünk van, de attól is, hogy hányan dolgozunk a vállalkozásban, milyen formában és hogyan akarjuk kivenni a pénzünket belőle. Első pillantásra nem egyszerű kérdés eldönteni, hogy kft, vagy bt. Elárulom, második pillantásra sem. De ezért vannak az adótanácsadók és könyvelők, hogy ezeket a kérdéseket megválaszolják gond nélkül. Aztán fel lehet keresni egy jogi szolgáltatót, aki segít a megbeszélt cégforma létrehozásában is.

Mint a topcegalapitas.eu. Ők azon túl, hogy jogi oldalról támogatják a cég létrehozását, azt is vállalják, hogy segítséget is nyújtanak a miértek megértésében. Hogyan? Hát úgy, hogy tele van a weboldal olyan cikkekkel és gyakori kérdésekre feltett válaszokkal, ami alapján mindenki el tud indulni még ebben a nehéz témakörben is.

Érdemes tudni, hogy alapítást illetően alapvetően nincs érdemi különbség, egyszemélyes kft, társas vállalkozás stb. Talán egyedül egy egyéni vállalkozást nyitni volt mindig a legegyszerűbb, mert az még ügyfélkapuról is megy.

Függetlenül attól, hogy ki mit választ, a topcegalapitas.eu a cégalapítás során az elindulásban tud segíteni, hogy a szükséges nyomtatványok megküldését követően egy ügyvéd jelenlétében a vállalkozó megalapíthatja náluk a céget. Ennek vannak olyan hivatalos vonzatai, hogy aláírásminták készülnek, tulajdoni lapot kap az ügyfél a székhelyhez, vagy hogy ezzel együtt jár a jogi képviselet is a cégbíróság előtt. Természetesen azt is fontos elmondani, hogy akár egy egyórás személyes konzultációt is lehet igényelni egy ilyen alkalom mellé, ingyen, amikor fel lehet tenni azokat a kérdéseket, amire nem sikerült otthon a kanapé előtt válaszokat szerezni. Majd az alapítást követően pár napon belül megérkezik a hivatalos bejegyzés a cégalapításról, amiről e-mailes értesítést kapunk a topcegalapitas.eu-tól.

Hogy a megválasztott cégformával, saját székhellyel szeretnénk náluk elindítani a vállalkozásunkat, akkor az 16 900 Ft + ÁFA. Ha viszont valamilyen oknál fogva nincsen saját székhelyünk és úgy szeretnénk, hogy azt ez a cég biztosítsa, akkor lehetőség van székhelyszolgáltatást igénybe venni budapesti és vidéki címen is egyaránt. Hogyha egy ilyen csomagot választunk, akkor csak a székhely 6+1 hónapnyni bérlését kell kifizetni, az alapítást nem. Ennek a díja pedig attól függően, hogy hol a székhely 29 900 és 39 900 Ft között mozog, plusz ÁFA.

Aztán jöhetnek a gyakori kérdések! Milyen teendők vannak a cégindítással kapcsolatban? Mikor lehet számlát nyitni? A NAV irányába mit kell lejelenteni? Ezek mind csak addig maradnak kérdések, míg meg nem nézitek a topcegalapitas.eu oldalát, ahol mindegyik ilyet eleve megválaszolják.

A Creditworthy szerint is egy AA besorolású, megbízható vállalkozásról van szó, úgyhogy ha valaki szeretne abban segítségre lelni, hogy melyik cégforma lenne az ideális, akkor a topcegalapitas.eu egy garantáltan jó választás. Aztán ki tudja, hátha sikerül dönteni és már indulhat is a cégalapítás a megfelelő dokumentumok birtokában. Meglepődnétek, hogy mennyire gyorsan és könnyedén megy ez a dolog, ha valaki jól felkészül a szükséges papírokkal.