Munkavédelmi előírásoknak megfelelő gurulós állványok

Szponzorált tartalom

Épületi állványzat

Nem egyszer lehetett régebben hallani, hogy az építkezésen az állvány nem megfelelően volt összeállítva és ez balesetet okozott. Ez manapság a szigorú előírások miatt szinte lehetetlen. Még az egyszerű gurulós állványok is megfelelnek a TÜV és az ÉMI előírásoknak, amit ma már kötelező teljesíteni.

Ez az állványtípus könnyen mozgatható, kerekei biztosíthatóak, ami nagyon fontos, hiszen, ha az állványon dolgoznak, fontos, hogy stabilan álljon. A munkások feladata nem az, hogy arra vigyázzanak, hogy gurulós állványok el ne mozduljanak, hanem az, hogy munkájukat pontosan elvégezzék.

Ezért amikor az állvány áthelyezésre kerül, senki sem lehet rajta, azért, hogy minden biztonságosan történjen. A gurulós állványok az egyszerűbben felépíthetőek közé tartoznak. Ennek ellenére az építés maximális körültekintéssel történik.

Munkatársaink csak a nagyobb kiterjedésű állványok építése esetében végeznek helyszíni szemlét, hiszen ilyen esetben valamivel bonyolultabb az összeszerelés. A megbeszélt időpontot az időjárás is megzavarhatja, amire mindkét félnek számítania kell.